Nyitási akciók a József körúton

nyitási akció jozsef


Pointer Pub & Restaurant – Váci u.

A csúcs pub-gasztronómia  a minőségi italok és a korrekt árak találkozása az új Pointer Pubban  a Váci utcában az Erzsébet hídnál!

10245579_10153101089201152_7079193305668505984_n 8504_10153127102601152_3771780053968238553_n12495212_1058686760850802_8989339854716627225_n

Igazi meglepetés, hogy a Pointer Pub ételei egy kifinomult étteremben is megállnák a helyüket.

A Pub még alakul, de már most is van 10 féle csapolt sör, a teljes italválaszték, minőségi ételkinálat,  finom pizzák és angol reggeli is. Mindezt  a Pointernél megszokott barátságos árakon. Nagy társaságok is kényelmesen elférnek (akár 150 fő).

A sportközvetítések öt nagyképernyős TV-n követhetők, a Digi TV, Spiler TV és a Sky Sports sport csatornái is rendelkezésre állnak, Premier League, Champions League meccsek is nézhetők.

Asztalfoglalás:
Tel: (+36)20 524 4862


Új angol sörök a Pointer kinálatában!

Új angol sörök  Gozsdu Udvarban és Teréz körúton is új angol sörök a kínálatban! Banana bread, Double   chocolate stout, Trooper ale! Csak akkor kóstold meg, ha nyitott vagy egy új szenvedélyes kapcsolatra…

Banana Bread – angol banános sör

Jellemzői: érett gyümölcsös, banános íz keveredve az árpa és tejkaramella ízével. Alkoholtartalma: 5.2% Double   chocolate stout – angol csokoládés sör A sör megjelenésében is az étcsokoládé színét hozza, rajta egy forró csoki krémes és bézs habjával. Illatától az emberben szinte a régi gyermekkori kakaópor képe elevenedik fel, mely ugyan visszafogottan, nem tolakodóan, mégis testesen jelenik meg. Mellette ott bujkál a stout sörök kellemes, pirított malátája, némi füszeres vaníliával lekerekítve. Az élmény az ízben folytatódik, teljesedik ki igazán, amikor egy olyan sört kortyolhatunk, amiben harmóniában van az étcsokoládés kakaó, a vanilin és a karakteres pörkölt zamat. Egy pár kocka igazán nemes étcsokoládé sejlik fel a pörkölt malátás utóízben. Alkoholtartalma: 5.1%

Trooper ale

A “Trooper” Premium sört a kézműves Robinsons sörgyár, Bruce Dickinson az Iron Maiden énekese ötlete alapján készítette el. A malátás ízeket és citrusos jegyeket a Bobec, Goldings és Cascade komló egyedülálló keverékétől kapja ez a mélyarany, leheletnyi citromosságú ale.


Ismét ÚJ POINTER! Teréz krt. 34.

Nagy belső tér, télen is ideális! És már pizzát is sütünk!

Teréz képek 2013 09


Amerikai sörforradalom

A 19. század második felében, a bevándorlók második nagy hullámával tömegesen érkeztek az Amerikai Egyesült Államokba azok az angol, belga, cseh és német sörfőzők, akik mesterségbeli tudásukat és tradícióikat új hazájukba is magukkal vitték. A tudományok, a technika-technológia és a közlekedés rohamos fejlődése nyomán az épp akkoriban megszületett sörfajta, a láger meghódította Amerikát.

A szövetségi államban a 20. század fordulóján mintegy 4000 sörfőzde működött, és látta el kiváló sörrel a kontinensnyi ország minden bárját, csehóját, játéktermét és luxushoteljét a kanadai és a mexikói határ között. A paradicsomi állapotoknak azonban 1920. január 16-án, a szesztilalmi törvény életbelépésekor egy csapásra vége szakadt. A 13 évig tartó száraz időszakot csak minden századik (legális) sörfőzde élte túl, azok, amelyek tőkeerősek voltak, és képesek valamiféle profilváltásra. Az Anheuser-Busch például malátás gyógy- és tápitalokat készített ezen időszak alatt.

A szesztilalom kihirdetésével azonban az élet nem állt meg, sőt Amerika népe még nagyobb ivási fokozatba kapcsolt, amit jól illusztrál az a tény is, hogy 1924-ben már több hordóra volt szükség az illegális sörforgalom lebonyolításához, mint a legutolsó „békeévben”, 1919-ben.

Az illegálisan főzött sör azonban meglehetősen vékonyka, testetlen volt, és a lebukások kockázatának csökkentése érdekében igyekeztek minél rövidebbre fogni az érlelési időt is.

Az így készült – mondjuk így – egyszerű sörökön pedig egy egész generáció szocializálódott az USA-ban, így számukra később – amikor már ismét legálissá vált a sörfőzés – is ez a híg vacak jelentette a sört, amit azután még legalább két generáció szürcsölt boldogan üvegből, dobozból meccsnézés vagy horgászás közben.

Az 1980-as évekre azonban sok amerikainak betelt a pohara a híg sörökkel, és – mivel az üzletekben és a sörözőkben nemigen talált jobbat – nekiállt otthon sört készíteni. Elindult és meglepően gyorsan elterjedt a házi sörfőzési mozgalom. Az évek során pedig sok amatőr oly nagy jártasságot szerzett a sörfőzés tudományában, és olyan mennyiségben készített sört, hogy azzal már szükségszerűen megjelent a piacon is. Eleinte csak egy-egy sörözőbe lopakodtak be, majd egyre-másra nyíltak meg a sörfőzde-sörözők, és idővel a szupermarketek polcait is ki kellett bővíteni a megnövekedett kínálatnak (és természetesen keresletnek) megfelelően.

Ma az Amerikai Egyesült Államok a világ második legnagyobb sörgyártója (Kína mögött), évi 230 millió hektoliter sörrel. Ennek a mennyiségnek körülbelül 90 százalékát néhány multi állítja elő. A maradék 23 millió hektoliteren (ez a magyarországi sörtermelés 3,5-4 szerese) osztozik mintegy 40 regionális sörfőzde és körülbelül 1400 mikrosörfőzde. Ezzel a sörfőzdék számát tekintve az USA (Németországot megelőzve) világelső. És vélhetően nem csak ebben világelsők, hanem a főzött sörfajtákat illetően is. Belga típusú búzasörtől cseh recept szerint főzött barna lágersörig mindent készítenek. Hosszú ideig a világ legerősebb sörét is amerikai főzdében készítették, fél éve azonban a skótok büszkélkedhetnek ezzel a címmel.

Nem ritka, hogy egy-egy sörfőzde akár 15-20 féle sört is főz egy esztendőben, mindig az idénynek megfelelően. Nagyon nagy divatja van az USA-ban a húsvéti és karácsonyi alkalmi söröknek is, amelyeket minden évben változó receptúra szerint készítenek, és – a gyűjtők kedvét is keresve – évről évre más címkével hoznak forgalomba.

Az Európából hosszú ideig lenézett és nem sokra tartott amerikai sörfőzők immár az óvilág sörözőiben is hódítanak, a nagyobb sörmetropoliszokban (legalább palackos kiszerelésben) több helyen is kaphatók söreik. Mi még nem tartunk itt, de jó hír, hogy a kiskereskedelemben már nálunk is beszerezhető néhány egészen kiváló amerikai kézműves sör.


Whisk(e)y-szótár

Pointer Pub - whiskey szótárWhisky vagy whiskey? Mindkét írásmód helyes, a napjainkban használt kereskedelmi nyelvezet a skót whisky és ír whiskey esetében tesz különbséget, de nem szabad megfeledkeznünk a kanadai és amerikai whisk(e)ykről sem. A világ különböző whisky- illetve whiskeyjeinek jellemzőit hat fő tényező határozza meg.

Ezek a következők: az alapanyagként felhasznált gabona fajtája, a lepárló-berendezés fajtája és a lepárlás módszere, a felhasznált víz minősége, az érleléshez használt hordó alapanyaga és minősége, az érlelés időtartama, az érlelés során a whisky/whiskeyvel érintkező levegő minősége.

Arra nincsen szabály, hogyan kell whiskyt inni. A skótok hagyományosan tisztán vagy vízzel fogyasztják, míg az amerikaiak inkább jéggel vagy szódával. Napjainkban spanyol és amerikai hatásra ismét terjed a whisky fogyasztása koktélokban, illetve long drinkekben elkeverve, például kólával, gyömbérrel, energiaitallal vagy akár dzsússzal. Manapság a whisk(e)yk számos fajtája található meg a vendéglátóhelyek kínálatában, szótárunkban pedig az itthon kevésbé ismert típusok is szerepelnek.
Olvass tovább


Sörfőzés az ókori Egyiptomban

POinter Pub - sörfőzés az ókóri egyiptomban.A sör igen fontos szerepet játszott az ókori Egyiptomban, mint az ősöknek és isteneknek szentelt szakrális áldozati ital. Emellett azonban mindenkinek elérhető mindennapi erősítő és üdítő ital is volt.

Ki tudja, megépültek volna-e a csodálatos piramisok, ha a munkások nem kapják meg mindennap a két kanna sörüket? Persze ez nem egyféle korai cafetéria szolgáltatás volt a fáraó részéről, hanem jól felfogott gazdasági érdek is, ugyanis a csekély alkoholtartalmú sör jóval egészségesebb ital volt, mint a sokszor szennyezett víz. A sörfőzés még gyerekcipőben járt, a sör zavaros és darabos volt, ezért érthető, hogy szalmaszállal itták. Az egyiptomi hieroglifiában a sörnek külön jele volt, ennek a fontosságát az is bizonyítja, hogy az „étkezés” jele a kenyér és sör jeléből tevődik össze.

Egyiptomban sok gyógyszert is készítettek sörből, régészeti leletek alapján tudunk ezekről. Ilyen forrás az úgynevezett Ebers Papyrus, amelyet felfedezőjéről neveztek el. A Krisztus előtti 1500-as évekből származó lelet bizonyítja, hogy az egyiptomi orvosok emésztési zavarokra, köhögésre, aranyérre, fájdalomcsillapítóként, sőt skorpiócsípésre is használtak sörtartalmú gyógyszereket. Úgy tűnik, sikeres volt ez a gyógymód, mert még ezer évvel később is alkalmazták. Az Ebers-papirusz olyan gyógyital receptjét is tartalmazza, amelyet még ma is bátran ajánlhatnánk.

Egyiptomban alkalmazták először az árpalevet mint kozmetikumot. Erre bizonyíték a római történész, az idősebb Plinius (Kr. u. 23–79) leírása arról, hogy az egyiptomi nők sörben fürödtek, hogy bőrük sima és tiszta legyen.


Az ősi ale

Pointer Pub - az ősi AleA söripari terminológiában ale-eknek az angol típusú, felsőerjesztésű söröket szokás nevezni. Fontos azonban megjegyezni, hogy ale típusú söröket nem csak a brit szigeteken főznek, hanem szerte a világban sokfelé – kivéve talán Magyarországot.

A világban főzött söröknek csak mintegy a 10 százalékát teszik ki a felsőerjesztésű sörök, és ráadásul ezek nem is mindegyike ale (például a búzasörök).

Az „őshazában”, Britanniában készített söröknek viszont még mindig nagyjából a harmada ez a sörféleség, amely némileg más technológiával és másfajta élesztővel készül, mint az alsóerjesztésű lágersörök. Készítésük sokkal közelebb áll a kézműves, mint a nagyipari technológiához. Épp ezért előállításuk költségesebb, több törődést igényelnek mind a sörfőzőtől, mind a csapostól – cserébe viszont fantasztikus ízgazdagsággal ajándékoznak meg.
Olvass tovább


csütörtök

Jägermeister: 480 HUF

MINDEN NAP 14h-18h
Hunter’s Gold 0,3l: 250 HUF
Hunter’s Gold 0,5l: 390 HUF
Hunter’s Gold 1,0l: 590 HUF

Krusovice: 0,3l: 290 HUF
Krusovice: 0,5l: 490 HUF
Bombardier 0,2l: 290 HUF
Bombardier 0,5l: 590 HUF
(Pointer Pub – Teréz krt)

Cimkék

egy sör nem sör! próbáld ki csapolt söreinket!
Ismerd meg a Pointer Pub söreit!
A ház sörét ki ne hagyd!
Elérhetőségeink
Pointer Pub & Restaurant – Váci u.   1052 Budapest Váci u. 33.
Tel: (+36)20 524 4862
Tel: (+36)30 659 3857
Nyitva h-cs 11h – 02h, p-v: 9h-02h, vagy kicsit tovább
Konyha 23:45-ig.
Pointer Pub & Restaurant – Kecskeméti u.
1053 Budapest Kecskeméti u. 15.
Tel: (+36) 1 796 2611 (+36)30 659 3857
Nyitva minden nap 11:00-02:00, vagy kicsit tovább

Pointer Pub – Teréz krt.
1066 Budapest  Teréz krt. 34.
Tel: (+36) 1 607 6194 (+36) 20 949 0819
Nyitva:
h-cs: 10:00-02:00, vagy kicsit tovább
p-sz: 10:00-04:00, vagy kicsit tovább
v: 12:00-02:00, vagy kicsit tovább
Pointer Pub – József krt. (Új!!)
1088 Budapest  József krt. 15.
Tel: (+36)1 614 6733
Nyitva:
h-szo: 10:00-02:00
v: 12:00-02:00
Pointer Pub – Margit krt.
1027 Budapest, Margit krt. 56.
(+36) 30 305 9348
Nyitva minden nap 14:00-02:00, vagy kicsit tovább
Pointer Pub – Madách tér
1075 Budapest, Madách tér 5.
(+36) 30 3059 348
Nyitva: h – p 12h – 02h vagy tovább
sz – v 14h – 02h vagy tovább